Main menu

Veel gestelde vragen over Utopia

Ik heb een paspoort aangemaakt, maar kan niet inloggen. Hoe kan dat?
Antwoord: Het is raadzaam om na te gaan op welke wijze je een account hebt aangemaakt. Heb je dit bijvoorbeeld gedaan via Facebook dan kan je ook alleen met die accountgegevens inloggen. Hetzelfde geldt voor Google+ en Twitter. Het opgegeven e-mailadres is in zulke gevallen enkel ter controle. Wanneer je een account via een e-mailadres aangemaakt hebt, kan je alleen met dat e-mailadres inloggen.

De streams op mijn tablet of telefoon vallen af en toe weg
Antwoord: Om de streams te kunnen bekijken op je tablet of telefoon, heb je een goede WiFi-verbinding nodig. Anders bestaat de kans dat die wegvalt.

Waar kan ik Utopia op televisie bekijken?
Antwoord: Utopia is een televisieprogramma dat je van 6 januari elke ma-vr vanaf 19:30 uur kan zien bij SBS6. De eerste uitzending duurt tot 20:30 uur, daarna altijd van 19:30 uur tot 20:00 uur. Daarnaast zenden we elke zaterdag van 18:00 – 19:00 uur een compilatie uit van de afgelopen week.

Vanaf wanneer kan ik de livestreams bekijken?
Antwoord: Vanaf 31 december om 16:30 uur is Utopia 24/7 live te volgen op www.sbs6.nl/utopia.

Kan ik me nog aanmelden als kandidaat?
Antwoord: Absoluut. Omdat er iedere vier weken een inwoner afvalt en er dus ruimte komt voor een nieuwe inwoner, blijven we op zoek naar nieuwe potentiële inwoners. Meer info daarover vind je bij ‘inwoner worden’.

Waarom een Utopia paspoort?
Antwoord: Voor het bekijken van alle livestreams, het besturen van de twee 360 graden camera’s en toegang tot exclusieve content heb je een abonnement nodig. Dit wordt een Utopia paspoort genoemd.

Wat kost een Utopia paspoort?
Antwoord: Een paspoort kost €2,50 per maand en is elke maand opzegbaar. Als je nu een paspoort aanmaakt kijk je tot en met 31 januari 2014 gratis. Je abonnement kan je iedere maand opzeggen, dit doe je bij het onderdeel ‘bewerk gegevens’ op de site.

Op welke manieren kan ik betalen?
Antwoord: Je Utopia abonnement betalen is heel makkelijk en kan op 3 manieren:

– SMS: Stuur een sms met UTOPIA AAN naar 6556;
– iDeal (+ automatische betaling);
– Creditcard.

Kan ik ook betalen per SMS en hoe werkt dit?
Antwoord: Het is ook mogelijk om je paspoort per SMS te betalen. Je stuurt dan de tekst UTOPIA AAN naar 6556. Dit kost €2,50 per maand en is dus een abonnementsdienst. Je kunt wel elk moment STOP sms’en naar hetzelfde nummer. Je abonnement stopt dan automatisch na een maand.

Wanneer je nu een paspoort aanvraagt zijn de SMS’jes + het paspoort gratis (t/m 31 januari). Drie dagen voor het einde van deze gratis periode wordt er pas €2,50 met van je telefoonabonnement/pre-paid kaart afgeschreven.

In de SMS ontvang je een code waarmee je dan op de site je paspoort kunt aanvragen.
1. Vul je (paspoort) gegevens in op de website
2. In plaats van de knop vul je daaronder je activatiecode in uit de SMS.
3. Je hebt direct toegang tot alle Utopia onderdelen.

Kan ik ook betalen via machtiging?
Antwoord: Het is zeker mogelijk om via automatische machting te betalen. De eerste keer gebruiken we echter iDeal om te controleren of we inderdaad het juiste rekening nummer hebben, daarna wordt het dus gewoon een automatische incasso.

Kan ik ook een paspoort aanschaffen vanuit het buitenland?
Antwoord: Helaas worden op dit moment alleen Nederlandse betaalmethoden geaccepteerd. Gezien de overweldigende belangstelling zijn we wel op zoek naar een oplossing. Zodra het mogelijk is om vanuit het buitenland een paspoort aan te maken melden wij dit op deze website.

Waarom krijg ik geen beeld bij de videoplayer?
Antwoord: Als je gebruik maakt van een adblocker in je browser is het niet mogelijk om de video’s op deze site te bekijken. Schakel de adblocker uit om de streams en video’s te kunnen bekijken.

Waarom valt de 360 graden camera op mijn tablet of telefoon soms weg?
Antwoord: Om de 360 graden camera te kunnen bekijken op je telefoon of tablet, heb je een goede wifi-verbinding nodig.

Kan ik ook een gratis paspoort krijgen?
Antwoord: Tot en met 31 januari 2014 kun je gratis profiteren van alle voordelen van een paspoort.

Waarom moet ik mijn betaalgegevens invullen bij een gratis paspoort?
Antwoord: Tot en met 31 januari 2014 profiteer je inderdaad gratis van alle voordelen van een paspoort, na die tijd wordt je paspoort automatisch verlengd en betaal je €2,50 per maand. Dit is de reden waarom je alvast je betaalgegevens invult.

Waarom moet ik twee cent betalen voor een gratis paspoort?
Antwoord: Wanneer je betaalt met iDeal moeten wij geld van je rekening halen om te checken of dit inderdaad jouw rekening is. Ter verificatie moet je daarom het minimale bedrag van twee cent betalen.

Is betalen via creditcard veilig?
Antwoord: Betalingen met creditcard op onze site zijn uitermate veilig. We maken gebruik van een SSL (Secure Socket Layer) verbinding met de creditcardmaatschappijen, waarbij je creditcardgegevens ‘versleuteld’ verzonden worden. Deze ‘versleuteling’ is dusdanig dat ook voor ons het creditcardnummer niet te zien is.

De creditcardbetaling lukt niet, waar ligt dit aan?
Antwoord: De oorzaak voor het weigeren van de creditcard-autorisatie varieert van ‘niet voldoende saldo’ tot geen verbinding kunnen krijgen met de creditcardmaatschappij. Indien een dergelijk probleem zich voordoet adviseren we je contact met je creditcardmaatschappij op te nemen. Dan kan beoordeeld worden wat de uiterste betalingslimiet is en of daarbij eventueel andere betalingswijzen van toepassing zouden kunnen zijn.

Hoe werkt betalen via iDeal?
Antwoord: Bij het afrekenen van de bestelling geef je aan dat je met iDEAL wilt betalen. Je klikt dan op de iDEAL-betaalknop en je selecteert jouw bank. Vervolgens word je doorgeleid naar je eigen bank waar de betaalopdracht voor je klaar staat. De bank vraagt je een aantal gegevens in te vullen waarna je de betaling autoriseert. Het bedrag wordt direct van je betaalrekening afgeschreven en wij worden geïnformeerd dat je abonnement is betaald. Je kunt direct beginnen met het kijken van de livestreams en video’s.

Ik heb een betaling via de site verricht maar ik krijg de melding dat de betaling niet gelukt is?
Antwoord: Het succesvol afronden van een online bestelling is afhankelijk van diverse factoren, zoals bijvoorbeeld jouw internetverbinding. Mocht je ergens niet verder komen in het proces, sluit de browser dan volledig af, start deze opnieuw op en voer je gegevens opnieuw in. Als je aanmelding niet correct is doorgekomen in ons systeem, schrijven we geen bedrag van je rekening af.

Ik kan niet meer inloggen en krijg de melding dat mijn abonnement is verlopen?
Antwoord: Als je niet meer kunt inloggen is je abonnementsperiode verstreken of er is iets mis gegaan met de betaling. Betaal opnieuw of neem contact op middels het contactformulier.

Kan ik mijn gegevens wijzigen?
Antwoord: Als je bent ingelogd is het mogelijk om onder mijn gegevens een aantal gegevens aan te passen.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?
Antwoord: Je kan je e-mailadres wijzigen bij mijn gegevens.

Ik ben mijn wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten
Antwoord: Via het onderdeel Inloggen op de site kan je kiezen voor de optie wachtwoord vergeten. Hierbij vul je het hetzelfde e-mailadres in, waarmee je je hebt aangemeld. Heb je dat gedaan, dan ontvang je jouw wachtwoord in je inbox. Houd er rekening mee dat dit mailtje ook in je ongewenste e-mail (spam) terecht kan komen.

Op welke manier wordt het welzijn van de dieren in de gaten gehouden?
Antwoord: Het welzijn van de twee koeien en 25 kippen die in Utopia leven hebben een zeer hoge prioriteit bij de makers van Utopia. Zo zijn de dieren geleverd door verschillende specialistische boeren uit de omgeving. Deze boeren zijn nauw betrokken bij de voorbereiding van het programma en zullen dat ook blijven tijdens de opnames van Utopia. Zij hebben de bestaande faciliteiten en huisvesting voor de dieren beoordeeld en geconcludeerd dat de dieren er in Utopia uitstekend aan toe zijn. Ze hebben genoeg ruimte om te bewegen en er is altijd genoeg voer op voorraad om de dieren gezond te houden. Dat geldt ook voor de benodigdheden om de dieren optimaal te kunnen verzorgen. De dieren worden 24 uur per dag in de gaten gehouden door middel van camera’s, en zijn ook voor de kijker te volgen via het online Utopia platform.

Hoe lang kan ik naar de livestream kijken als ik geen paspoort heb?
Antwoord: Ook zonder paspoort is het mogelijk om de livestream te bekijken, echter wordt deze livestream wel onderbroken door reclame en is de kijkduur beperkt tot 30 minuten.

Krijg ik op de app ook reclame?
Antwoord: Op de App geldt hetzelfde als voor de website. Met een paspoort krijg je geen reclame. Zonder paspoort krijg je wel reclame.

Bron: http://www.utopiatv.nl/faq